Kahramanmaraş 'ta bir deprem daha! 7.6'lIk ikinci deprem bir çok ilden hissedildi

Kahramanmaraş 'ta bir deprem daha! 7.6'lIk ikinci deprem bir çok ilden hissedildi

Şiddetli bir deprem daha oldu! Deprem; Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Malatya ve Ankara'da hissedildi. Gece saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 şiddetindeki depremin ardından kinci bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 7.5 olarak AFAD ise 7.6 olarak duyurdu. Depremin merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA İKİNCİ DEPREM! ANKARA, SAMSUN VE ÇORUM'DA DA HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ta 7.6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi!

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamada "Az önce yine aynı bölgede Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Burada en önemli husus şu; bu artçı sarsıntılar uzun süre devam edecek. 6.7, 6.6, 6.5 gibi büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecek. Bu artçı sarsıntılar en az 1 yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz." dedi.

Tatar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Vatandaşlarımızdan hasar görmüş binalara girmemelerini, uzak durmalarını rica ediyoruz. Bölgede en son 1114 yılında deprem kayıtlara girmiş. Uzun yıllardır bir sismik boşluk olarak bilinen bir bölgeydi.

Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler."

KAHRAMANMARAŞ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!

AFAD'dan verilen bilgiye göre Kahramanmaraş'ta saat 14.05 sıralarında 4.7 büyüklüğünde artçı bir deprem yaşandı.

MALATYA'DA DA ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'da saat 13.38'de 4.7, saat 13.51'de ise 5.7 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi.

ADIYAMAN'DA ARTÇI SARSINTI

AFAD'dan gelen açıklamaya göre Adıyaman'da saat 14.27'de 4.4 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı yaşandı.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...Türkiye, güne depremle uyanmışken bir sarsıntı haberi daha geldi. Kahramanmaraş'ta...

Habere geri dön: Kahramanmaraş 'ta bir deprem daha! 7.6'lIk ikinci deprem bir çok ilden hissedildi

Öne Çıkan Haberler