Üstün'den Cübbeli’ye: Akıl hastanesinde tedavi görmesi gerekenler

Üstün'den Cübbeli’ye: Akıl hastanesinde tedavi görmesi gerekenler

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak 6 Mart'ta Saadet Partisi Genel Merkezi'nde açıklamasının ardından Cübbeli Ahmet ve Melih Gökçek gibi isimler saldırıya geçti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

1400 YIL ÖNCE YAŞASA YEZİD'LE MUAVİYE'YLE SAF TUTACAK, AKIL HASTANESİNDE BULUNMASI GEREKEN KİŞİLER DİN ALANINI KAPLADI

TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, hakkında kaset iddiaları olan, hapise girdiği dönemde FETÖ'ye övgüleriyle hatırlanan, tv tv gezip medya hocası diye anılan, son olarak Millet İttifakı hakkında hadsiz ifadeler kullanan Cübbeli Ahmet'i hedef aldı. 1400 yıl önce yaşasa Yezid ile, Muaviye ile saf tutacak kişiler, İmam-ı Azam'ın tam tersi şekilde iktidar sevicisi olan kişiler, akıl hastanesinde tedavi görmesi gereken kişiler ülkemizde Din alanını kaplamış ve siyasete müdahalede bulunuyor diyen Üstün şu ifadeleri kullandı:

"Zaman zaman aynı kişiler, böyle benzer açıklamalar yapıyorlar. Ben bir twit atmıştım birkaç ay önce. Bunlar dedim 1400 yıl önce Hz Ali zamanında yaşasaydı kesin ve kesin Muaviye’nin yanında yer alırlardı. O derece. Bunlar yine 1400 yıl önce yaşasalardı, Yezid döneminde yaşasalardı Hz. Hüseyin yerine Yezid’in yanında yer alırlardı. Şunu ifade edeyim. Bunlar iktidar sevici olmuş. İmam-ı Azam, bu mezhebin kurucusu, iktidara karşı geldiği için, uygulamalarına karşı durduğu için, kendisine verilen o günkü bütün ülkenin kadılık görevini reddetti. Bakın. Ve hapislerde vefat etti kırbaçlanarak. Sonra da zehirlendi. Şimdi o kadar iktidar sevici olmuşlar ki, sözleri iftiraya kadar varıyor. Şimdi siyaseten yalan söylenilince, günah olmadığını mı sanıyor bu insanlar. Yani bir söz vardı. Bir aydın kişi söylüyordu. Şuanda Türkiye’de din alanını normalde akıl hastanesinde tedavi görmesi gerekenler kapladı. Sorunumuz bu. Yani meseleyi sadece namaz kılmaya ve oruç tutmaya, cübbe ve sarığa indirgemiş kişiler tarafından neredeyse din alanı kapatılmış. Konuştukları alan ülke yönetimi, siyaset. Bu dinin elbette ülke yönetimine ilişkinde temel değerleri vardır."

MELİH GÖKÇEK'İN SAYISIZ DOSYASI DONDURULMUŞ HALDE RAFTA BEKLİYOR KORKUSU ONDAN

TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programının konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, İ. Melih Gökçek’in açıklamalarıyla ilgili olarakta konuştu. Üstün şöyle dedi:

"Bunların kaybedecek çok şeyi var. Melih Gökçek kalan ömründe hapse girmemenin derdinde! Onun telaşı içinde. Çünkü gönderilen dosyaların tamam adliyede bekliyor. Ayrıca bir kararname çıkartarak belediyelerle ilgili teftişi İçişleri Bakanlığına aldılar. Geri kalan dosyalar da İçişleri Bakanlığında bekliyor. İktidar değişirse anlayış değişecek, bakan değişecek, burada tutulan dosyalar devreye girecek. Korkusu tam olarak budur. Eğer yolsuzluğunuz ve hırsızlığınız yoksa kimse korkmasın. Milletin kör kurşununa el uzattıysanız, hesabını soracağız. İşte bunlar, hırsızlıkların ve yolsuzlukların sorulacağı telaşıyla hakaret ve yalan dolu iftiralarını atıyorlar."

Millet İttifakı’nın adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurmasının ardından İttifak üyelerine karşı saldırıya geçen başta Cübbeli Ahmet ve Melih Gökçek olmak üzere ünlü isimlere tepkiler büyüyor.Millet İttifakı’nın adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurmasının ardından...

Habere geri dön: Üstün'den Cübbeli’ye: Akıl hastanesinde tedavi görmesi gerekenler

Öne Çıkan Haberler