Şenocak’tan Fatih Altaylı’ya: İslam çocuğu olamazsın kimin çocuğusun?

Şenocak’tan Fatih Altaylı’ya: İslam çocuğu olamazsın kimin çocuğusun?

İlahiyatçı ve yazar İhsan Şenocak’tan Diyaneti depremzede evlatlıklarla ilgili verdiği fetva üzerine eleştiren Fatih Altaylı’ya sert bir cevap geldi.

Habertürk gazetesi yazarı ve Habetürk televizyonu sunucusu Fatih Altaylı, haddini aşarak Diyanet’in verdiği fetvayla ilgili "Sapıklar, gidin porno sektörüne girin" diye yazmıştı.

"SEN İSLAM ÇOCUĞU OLAMAZSIN"

İhsan Şenocak da Diyaneti "depremzede evlatlıkla evlenilebilir" fetvası verdiğini öne sürerek eleştiren Fatih Altaylı ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Şenocak konuşmasında Altaylı'nın aslında bu sözlerle Kur'an-ı Kerim'e sövdüğünü ifade ederken Altaylı hakkında " Kur’an’a sövdüğüne göre sen İslam çocuğu olamazsın, kilisenin de aile hukuku var. O halde kilise çocuğu da olamazsın. Öyleyse söyle Fatih Altaylı sen kimin çocuğusun?" ifadelerini kullandı.

DİYANET'TEN YENİ AÇIKLAMA

Bu arada Din İşleri Yüksek Kurulu, depremzede çocuklara ilişkin "evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı" açıklamasının bağlamından koparıldığını savunurken yeni bir açıklama yayınladı. Açıklamada "İslam, her çocuğun mümkün mertebe kendi öz ailesiyle bağlarının korunmasını ve ailesine nispet edilmesini emreder, anne babası dışında bir kimsenin, her açıdan çocuğu olarak görülmesini doğru bulmaz" ifadelerine yer verildi.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...İhsan Şenocak depremzede çocuklar üzerinden Diyanet’i eleştiren gazeteci Fatih...

Habere geri dön: Şenocak’tan Fatih Altaylı’ya: İslam çocuğu olamazsın kimin çocuğusun?

Öne Çıkan Haberler