Özgür Özel’den Soylu’nun ziyareti için sert eleştiri: Bu ‘u’ dönüşü değil, omurgasızlık

Özgür Özel’den Soylu’nun ziyareti için sert eleştiri: Bu ‘u’ dönüşü değil, omurgasızlık

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bugün TBMM'de basın toplantısı yaptı. Özel, şunları söyledi:

SOYLU’YA SERT ELEŞTİRİ

*Süleyman Soylu Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmiş. Mayıs 2021, ‘ABD'yle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri 15 Temmuz Darbesi'nin failleridir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti semitizmle suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar. Ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde bu söylemler için sipariş vermiş anlaşılmıyor mu?

*Yalan ve iftirayla Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar.' Bunu söylediği şahsın gitmiş elini sıkmış. Birleşik Arap Emirlikleri'nin hem başkan yardımcısı hem İçişleri Bakanı. Bu ‘u' dönüşü falan değil. Bu omurgasızlık. Bu siyasi karaktersizlik.

*Bu para için söylemi terk etmek demek. Söylediği günkü samimiyetsizliğini söylemek demek. İktidarda tutunabilmek için bir darbeyi araçsallaştırıp o darbeyi yapanlarla samimiydi Soylu. Burada iki kez yüzüne sorduk hala cevaplamış değil.

*2010 referandumunda Demokrat Parti sana ‘hayır' diyeceğiz dedi. Sen FETÖ'nün finansmanıyla 51 tane il gezip ‘evet'e çalıştın. Sonra da FETÖ'nün lansmanıyla AK Parti'ye karıştın. Senin özün, kökün seni oraya getirenler hep o FETÖ'cüler.

*Şimdi FETÖ'nün lansmanıyla, finansmanıyla başımıza dert olmuş birisi gitmiş 15 Temmuz'un finansörü dediklerinin elini sıkıyor, pişkin pişkin gülüyor. Bunlar iktidarda kalmak için yarın gidip Fettullah Gülen'le de el sıkışır, Soylu'ya vazife verilsin gider elini de öper.

“FETÖ'DEN İLK SİYASİ İHRAÇTIR KENDİSİ”

*FETÖ'den birçok siyasi ihraç vardır ama FETÖ'den ilk siyasi ihraçtır kendisi. Demokrat Parti bunu referandumda ‘hayır' diyecektik, FETÖ'nün hesabına ‘evet' diye çalıştığı için partiden ihraç etti.

*Kendi partisindeki dönemde de söylemeye utanacağım kişisel ihtiyaçlarını bile parti parasından harcadığı için Anayasa Mahkemesi tarafından aldığı cezası, yapılan tespiti de mevcut. Türkiye İçişleri Bakanlığı'nı bunlar yönetiyor.

*O yüzden utanmaz. O yüzden utanmadan sıkar o eli. O yüzden önüne gelene ‘terörist' diyenler, dün ‘terörist' dedikleriyle bugün can ciğer kuzu sarması olurlar. Bunların yönetim anlayışı budur.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini eleştirdi. Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Birleşik Arap...

Habere geri dön: Özgür Özel’den Soylu’nun ziyareti için sert eleştiri: Bu ‘u’ dönüşü değil, omurgasızlık

Öne Çıkan Haberler