Naci Görür'den dikkat çeken tepki: Allah aşkına oy vermeyin!

Naci Görür'den dikkat çeken tepki: Allah aşkına oy vermeyin!

Deprem uzmanı Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de gerçekleştirilen bir programda konuştu. Naci Görür, "Allah aşkına oy vermeyin!" diyerek gösterdiği tepki dikkat çekti.

DEPREM NEREDE OLACAK DİYE SORMAYIN!

Artık deprem nerede olacak diye sormayın diyen Görür, "Artık hangi fay kırıldı, hangi fay kırılacak konularında konuşmuyorum. 'Deprem nerede olacak' diye sormayın, çünkü bize yakışmıyor. '40 sene sonra olacak' dediğimizde, 'Bu işi yırttık' mı diyeceğiz? O zaman ölecek olanlar çocuklarımız, torunlarımız olmayacak mı? O halde neyin peşindeyiz?" ifadelerini kullandı.

DEPREME DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI YAPARSAK BİR GECEDE 50-60 BİN KİŞİİ ÖLMEZ

Kahramanmaraş'ta bir gecede en az 50-60 bin insanımızı toprağa verdiğimizi hatırlatan Görür, "Basın mensupları bize, 'Bundan sonra nerede deprem bekliyorsunuz?' derlerdi. Sayardık. Kahramanmaraş derdik. Kahramanmaraş artık bitti. Çok yazdık, çizdik. Anladık ki sesimizi duyan yok. Bizlerin sesini duyan maalesef yok. Olsaydı, bugünkü sahne yaşanmazdı. Ben de korkuyorum ama ülke olarak yakışmıyor. Deprem bir gerçektir. Bu ülkenin en önemli sorunudur. Mademki bu ülkede depremler olacaktır, mademki engelleyemiyoruz, o halde depremlerde yıkılmamak için deprem dirençli kentler oluşturmak zorundayız. Deprem dirençli yerleşim alanları oluşturduğumuz takdirde 1 gecede 50-60 bin kişiyi toprağa vermeyiz. Dünyada deprem dirençli yerleşim alanlarının örnekleri çok. Büyük depremlerde tesadüfen 5-10 kişi ya ölüyor ya ölmüyor. O ülkeler genellikle bilime inanan, bilimin ışığı altında yol alan, bilgi toplumuna dönüşmüş çağdaş ülkeler ve insanlar. Biz millet olarak bu doğrultuda yürümek mecburiyetindeyiz. Bunu yapabiliriz" dedi.

ASLA OY VERMEYİN!

Hiçbir zaman siyasi bir tarafı olmadığının altını çizen Görür, "Bir bilim adamı olarak söylüyorum. Asla da siyasi bir tarafım olmadı. Ve size söylüyorum ki lütfen Allah aşkına bu seçimden başlayarak bundan sonra hangi partiye hangi inanca hangi düşünceye sahip olursanız olun; herhangi bir parti sizin de sevdiğiniz olsa bile deprem konusunda insanlarımızın can güvenliği konusunda ciddi planı programı iradesi olmuyorsa sakın ola oy vermeyin! Ancak bunu yapabiliriz” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den 2023 seçimleri öncesinde dikkat çeken tepki geldi. Görür, "Allah aşkına oy vermeyin!" dedi. Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den 2023 seçimleri öncesinde dikkat çeken tepki geldi....

Habere geri dön: Naci Görür'den dikkat çeken tepki: Allah aşkına oy vermeyin!

Öne Çıkan Haberler