Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'a patladı!

Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'a patladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerinden ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç 'seçimler ertelensin' açıklamasıyla yeni bir tartışma başlattı. Bülent Arınç'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her seferinde aynı hikâye. Neden sürekli konuşuyor?” dediği iddia edildi.

AK Parti'de geçtiğimiz çarşamba günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan merkez yürütme kurulu toplantısında seçim tarihi gündeme geldi.

Toplantıda Bülent Arınç'ın 'seçim ertelensin' talebi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Arınç’a açıklamaları nedeniyle tepki göstererek, “Her seferinde aynı hikaye. Neden sürekli konuşuyor?” dediği de öğrenildi.

İktidara yakın Hürriyet gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, toplantıda seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması durumunda seçmen listelerinin hazırlanması, deprem bölgelerinde nasıl oy kullanacağı gibi konular da konuşuldu. Yüksek Seçim Kurulu kararları çerçevesinde konteynerlerde oy kullanılamaması nedeniyle bu konuda atılacak adımlar da MYK’da masaya yatırıldı.

BAHÇELİ İLE DEĞERLENDİRECEK

Şu an resmi seçim tarihi olan 18 Haziran’ın hac dönemi olması nedeniyle yaklaşık 100 bin kişinin oy kullanamayacağı, olası ikinci turun da Kurban Bayramı’na denk gelmesi de tartışıldı. Erdoğan’ın konuyu MHP lideri Devlet Bahçeli ile değerlendireceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti grup başkanvekilleriyle bugün İstanbul’da Meclis çalışmaları ve seçim başta olmak üzere birçok konuyu değerlendireceği bir toplantı da yapacak.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç'ın depremlerin ardından yaptığı 'seçimler ertelensin'...

Habere geri dön: Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'a patladı!

Öne Çıkan Haberler