Korkutan depremin merkez üssü Bolu, İstanbul'da da hissedildi!

Korkutan depremin merkez üssü Bolu, İstanbul'da da hissedildi!

İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi! Depremin merkez üssünün Bolu olduğu ifade edildi. Deprem Bolu'nun haricinde Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya'da da hissedildi. Depremin şiddeti hakkında AFAD'tan açıklama geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyururken Kandilli ise 4.7 bilgisini paylaştı.

SON DAKİKA: BOLU'DAKİ DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ!

Bolu'da gerçekleşen 4.8 şiddetindeki deprem, İstanbul'da da hissedildi.

Bolu ve Düzce'de yaşayan vatandaşlar depremle ilgili korkularını sosyal medyadan dile getirdi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

BOLU VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bolu’da saat 13.55’de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, aldığımız ilk bilgilere göre an itibarı ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

DEPREM SONRASI DÜZCE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu'da meydana gelen depremin Düzce'de de hissedildiğini dile getirerek, "Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik." diye konuştu.

İSTANBUL VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM İHBARI ALINMAMIŞTIR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, saat 13.55'te Bolu merkezli, AFAD verilerine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydederek, "Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: DEPREM UZMANI ERSOY'DAN İLK YORUM! 'BU BÖLGEDE...'

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da gerçekleşen depremle ilgili sıcağı sıcağına şu ifadeleri kullandı: 'Gelecekte bu bölgede yeni depremler beklenebilir. 4.8 şiddetindeki deprem Düzce'nin doğu ucunda olduğu için bunu izlememiz gerekiyor. Bolu tarafına da bir gerilim taşınmıştı. İzlenmesi gereken bir deprem olarak değerlendiriyoruz.'

OKAN TÜYSÜZ: PANİK YARATACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise şunları ifade etti:

"4,8 büyüklüğünde Bolu’nun Kuzeybatısında meydana gelen bir deprem bu bölgelerdeki bu tip depremler olağandır. Depremin olduğu yerde büyük bir deprem yaratacak fayların olmadığını görüyoruz. O nedenle büyük bir panik yaratacak durum söz konusu olmadığını söyleyebiliriz. İlk verilen değerler biraz yanıltıcı olabiliyor ama büyük deprem oluşturma olasılığı yok.4.8 büyüklüğündeki bir deprem başka bir bölgeyi tetiklemez ancak arkasından 3.8 büyüklüğünde bir deprem gelebilir. Marmara ile depremin hiçbir alakası yok."

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ? AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir" dedi.

İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu! Depremin merkez üssünün Bolu olduğu ifade edildi. Deprem Bolu'nun yanı sıra, Düzce, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedildi. AFAD, depremin merkez üssünün Bolu olduğunu duyurdu.İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu! Depremin merkez üssünün Bolu olduğu ifade edildi....

Habere geri dön: Korkutan depremin merkez üssü Bolu, İstanbul'da da hissedildi!

Öne Çıkan Haberler