Kılıçdaroğlu: O deprem vergilerinin nereye harcandığını bulacağız

Kılıçdaroğlu: O deprem vergilerinin nereye harcandığını bulacağız

Bir takım açılış ve ziyaretler için İzmir de bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Konut Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

“SLOGANLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI”

“Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada herkesin uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Depreme karşı önlem almak iktidar olanların temel görevlerinden birisidir. Japonya'da deprem bölgesi ama Japonya'da daha şiddetli depremler olmasına karşın kimsenin burnu kanamaz. Ama bizde daha düşük tonda depremde çok sayıda insan hayatını kaybediyor.

Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle, dayanışmayla bu sorunu aşabiliriz. Bu sorunu aşmakta kararlıyız. Bu sorunu aşmanın temel yolu bilgiyi egemen kılmak, bilgiye dayalı inşaatlar yapmak ve insanların da o konutlarda güven içerisinde oturmalarını sağlamak.

“O VERGİLERİN NEREYE GİTTİĞİNİ BİR TÜRLÜ BULAMADIK”

Deprem vergileri bunun için çıktı. Deprem vergilerinin halktan toplanmasının da temel mantığı da buydu. Depreme dayalı konutlar yapılacaktı, insanlarımız o konutlarda huzur içinde oturacaktı. Ama nereye gittiğini bir türlü öğrenemedik ve bunun hesabı da yeteri kadar verilmedi.

Ama hiçbir yurttaşımız endişe etmesin o deprem vergilerinin nereye harcandığını bulacağız. Türkiye'nin bütün kentlerini depreme dayanıklı kentler haline dönüştüreceğiz. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle ve şeffaf bir yönetimle ve demokrasiyle bunların tamamını yapacağız.”

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her bölgesinde çiftçileri ücretsiz elektrik sağlayacaklarını belirterek, “Aşama aşa çiftçilerin tümüne elektriği ücretsiz vereceğiz. Depreme dayanıklı konutlar için de ilk kıvılcımı burada attık. Yüzde 1 karla, kooperatiflerle birlikte bunu da Türkiye geneline yayacağız” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSE UNUTMASIN GELİYOR GELMEKTE OLAN”

Temel amaçlarının bu ülkedeki herkesin huzur içinde yaşaması olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Herkes huzur içinde yaşarsa, caddelerinde, sokaklarında kucaklaşırız. Helalleşmenin mantığı da bu. Artık kavganın değil, barışmanın, artık kutuplaşmanın değil, beraber olmanın, kader birliği yapmanın, beraber ve birlikte olmanın zamanı. O zaman az kaldı. Hiç kimse unutmasın. Geliyor, gelmekte olan.” dedi.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Konut Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan CHP lideri...

Habere geri dön: Kılıçdaroğlu: O deprem vergilerinin nereye harcandığını bulacağız

Öne Çıkan Haberler