Diyanet’ten deprem hutbesi

Diyanet’ten deprem hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü hutbesinde depremi ele aldı. Diyanet, ‘Gün milletçe kenetlenme günüdür' başlıklı hutbesinde, “Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Birlik, beraberlik şuuruyla hareket edelim. Maddi ve manevi bütün imkânlarımızla kardeşlerimizin yanında olalım” denildi. Sağduyu mesajı verilen hutbede, “Böylesi zamanlarda sağduyumuzu ve sükûnetimizi özenle muhafaza edelim. Birlik ve kardeşliğimize zarar verebilecek söz ve davranıştan uzak duralım” mesajı verildi.

Hutbede şu ifadelere yer verildi:

– Millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan çok büyük depremlerle sarsıldık. Canlarımızı kurtarmak, birbirimize el uzatmak için hep birlikte seferber olduk. Gün, kenetlenme günüdür. Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Gün, dua ve niyazla Cenâb-ı Hakk'a sığınma, O'nun engin rahmetini ve yardımını isteme günüdür. Bugün de imanımızın gereği olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla hareket edelim. Birbirimizin umudu, birbirimizin yaşama sevinci olalım.

– Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunalım, gözyaşlarını silelim. Hüzünlerimizi paylaşarak azaltalım. Maddi ve manevi bütün imkânlarımızla kardeşlerimizin yanında olalım. Böylesi zamanlarda sağduyumuzu ve sükûnetimizi daha bir özenle muhafaza edelim. Birlik ve kardeşliğimize zarar verebilecek her türlü söz ve davranıştan uzak duralım.

YARALARIMIZI SARACAĞIZ

Rabbimizin gönüllerimize sağanak yağdırdığı inşirah ve umutla, inanıyoruz ki bu zorluğun da beraberinde bir kolaylık, bu sıkıntının da ardından bir ferahlık gelecektir. Biliyoruz ki her türlü zorluğu omuz omuza aşan aziz milletimiz, sahip olduğu basiret ve feraseti, Rabbimizin rahmet ve inayeti, devletimizin kudret ve gayretiyle yine yaralarını saracaktır inşallah.

YARDIM KAMPANYASI

Depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmak için pek çok yardım kampanyasının başlamış olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Cuma namazı sonrasında depremden etkilenen illerimiz dışındaki bütün camilerimizde aziz milletimizin yardımlarına müracaat edilecektir. Milletimizin sevgi ve muhabbet yüklü bu yardımları kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye'de büyük yıkıma yol açan deprem sonrası...

Habere geri dön: Diyanet’ten deprem hutbesi

Öne Çıkan Haberler