CHP’den Cemal Enginyurt sıralaması çıkışı! Kaybetme…

CHP’den Cemal Enginyurt sıralaması çıkışı! Kaybetme…

14 Mayıs 2023 seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları listeleri dün itibariyle YSK’ya teslim edildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin dün itibariyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim ettiği milletvekili adayları listesine ilişkin katıldığı Sözcü TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CEMAL ENGİNYURT 9. SIRADA KAZANABİLİR Mİ?

CHP’li Engin Altay, “Demokrat Partili Cemal Enginyurt, İstanbul birinci bölgeden dokuzuncu sırada kazanabilir mi?” sorusuna da cevap verdi. Altay “Biz oradan 14 milletvekili çıkarmayı ön görüyoruz. Simülasyonlarımız da öyle. Sayın Enginyurt'un seçilmeme riski hiç yok.” şeklinde konuştu.

Millet İttifakı içerisinde bulunan CHP ve İYİ Parti kendi logosu ve adaylarıyla seçime girerken CHP listelerinde İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’ye toplamda 60 kişilik kontenjan ayrıldı.

4 PARTİ KENDİ LOGOLARIYLA KATILMIYORLAR

Sözcü TV’de yayınlanan ‘Her Açıdan’ canlı yayın programında Ruhat Mengi’nin sorularını cevaplayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin milletvekili adayları listeleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

“DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçimlere kendi logo ve amblemleriyle katılmıyorlar. Bunu YSK'ya da bildirdiler. Ama öncesinde zaten Millet İttifakı olarak da, bu altı partinin seçime birlikte gireceğiyle ilgili bir ittifak protokolü, YSK'ya verildi.

‘PARLAMENTOYA GELECEKLER’

Benim hesaplarıma göre, siyaset yelpazesinde seçilebilir diye nitelenen en az 40 milletvekili diğer 4 siyasi partili arkadaşlar tarafından bizim partimize o imkânı kullanmak suretiyle parlamentoya gelecek.”

'MİNİMUM 43 İLAVE MİLLETVEKİLLİĞİ SAĞLAYACAK'

Diğer partilerle yapılan iş birliğinin CHP'ye minimum 43 ilave milletvekilliği sağlayacağını öngördüklerini açıklayan Altay, şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda bu işi bilen teknik arkadaşlar gerekli simülasyonu yaptılar. Bizim bu simülasyonumuz bize Cumhuriyet Halk Partisi'nin öngördüğü, hem bir önceki seçimde aldığı oy hem de son yapılan anketlerin birleştirilip ortak sonucunun çıkarılmasında bu iş birliği bize minimum 43 ilave milletvekilliği sağlayacak.”

CHP milletvekili adayları listesinde İstanbul'dan yer verilen DP'li Cemal Enginyurt'un sıralamasına ilişkin soruya CHP Grup Başkanvekili Engin Altay cevap verdi. Cemal Enginyurt'un... Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...CHP milletvekili adayları listesinde İstanbul'dan yer verilen DP'li Cemal Enginyurt'un...

Habere geri dön: CHP’den Cemal Enginyurt sıralaması çıkışı! Kaybetme…

Öne Çıkan Haberler