Berat Albayrak'ın adamı mı? Hakan Atilla konuştu...

Berat Albayrak'ın adamı mı? Hakan Atilla konuştu...

ABD'de görülen Halkbank davasıyla adın sıkça duyuduğumuz Hakan Atilla; Reza Zarrab, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN İLE NE ZAMAN GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hayatında sadece Borsa’daki görevi almadan önce bir kez görüştüğünü söyleyen Eski Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Halkbank’ın eski yöneticisi Atilla, "Havadan sudan konuştuk. Ailevi konuları konuştuk. Benim o görevi yapıp yapmaya psikolojik olarak kendimi hazır hissedip hissetmediğimi sordu" dedi.

T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Atilla, şunları söyledi:

"Kolay bir şey değil. İki buçuk sene hapiste kalıp sonra tekrar finans sektöründe önemli bir kurumda görev almak kolay bir iş değil. Hem riskli hem hızlı karar alıyorsunuz. Dolayısıyla haklıdırlar 'hazır mıdır, değil midir' diye düşünmekte."

BERAT ALBAYRAK'IN ADAMI MI?

Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile dönemin Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın, kendisini havalimanında karşılaması hatırlatılan Atilla, "Karşılıklı kutuplar arasında böyle bir şeye malzeme olmaktan hoşnut değilim tabii ki. Ben ne Berat Albayrak’ın adamıyım ne o benimle ilgili böyle bir tasarrufun içinde oldu. İkimiz birlikte herhangi bir şeyin parçası hiç olmadık. O görevi nedeniyle karşılamayı uygun bulmuş diye düşünüyorum. Sonuçta ekonomiden sorumlu bakandı o zaman. Bazen de tam tersini düşüyorum. Ben geliyorum, kimse yok. O da tuhaf olmaz mıydı?" dedi.

"SAVCILAR HÜKÜMETLE İLGİLİ SORULARI BAŞKA RAUNDA SAKLAMIŞ OLABİLİR"

Hakan Atilla, Cansu Çamlıbel'in "Hatırladığım kadarıyla Zarrab’a tanık olarak geldiği mahkemedeki sorgusu sırasında “AKP hükümetinden ne talimat aldın” diye net bir soru sorulmadı. Birkaç tape dinletildi ve o konuşmalardan birinde Zarrab başka bir banka yöneticisiyle konuşurken onayı Ankara’dan aldığını söylüyor. 'Zafer Ağabey' dışında kimsenin ismi geçmiyordu o konuşmada. Türkiye’de bakanlara rüşvet verdiği iddia edilen birinin ilişkilerinin sorgulanmaması tuhaf gelmedi mi size?" sorusunu işe şöyle yanıtladı:

"Onu başka bir raunda saklamış olabileceklerini düşünüyorum. Çünkü savcıların öncelikli derdi o davayı kazanmak. O noktada o ilişkileri afişe edip onun üzerine bir senaryo yazması çok anlamlı değil. Birincisi, ben zaten Zarrab’ın dinletilen o telefon konuşmalarında söylediklerinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Konuşmadığı, muhatap olmadığı insanları muhatap olmuş gibi anlatmış olabilir. Ya da farklı konuşmaları insanların duymak istediği gibi anlatabilir.

Zarrab’ın kendi kendine bir başkasına anlattığı hikâye üzerinden öyle olduğunu varsaymak bana göre mantıklı değil. Zarrab bilfiil o kişiyle konuşmuyorsa, bir başkasıyla yaptığı konuşmadaki abartılı aktarımı hiçbir anlam ifade etmiyor benim açımdan. Ama dinletilen şey bir bakanla konuşma olsaydı, o başka bir şey olurdu tabii."

"EŞİMİN PASAPORTUNA EL KONULDU"

Yaklaşık 9 ay eşinin ve oğlununun ABD’ye gelmesinin engellendiğini doğrulayan Atilla, eşinin pasaportuna el konulmasına ilişkin savcılık kararı olup olmadığına ilişkin ise "Ben kararı görmedim ama tabii karar gerekir. Başka türlü nasıl yapılır ben bilmiyorum" yanıtını verdi.

Atilla, "Peki gerekçe neymiş?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Çok da sorgulamadık ama emniyet, güvenlik vesaire saiklerle yaptıklarını düşünmüş olabilirler. Ama bunu böyle düşünmüş olmaları yeterli değildir tabii."

Atilla, "Kararın hükümetten bağımsız alındığını düşünmek mümkün mü?" sorusuna ise "Valla devletin içinde hükümetten bağımsız kendini hükümet zanneden çok insan olabilir" yanıtını verdi.

Hakan Atilla, durumun nasıl çözüldüğünü de şöyle anlattı:

"Bir şekilde iletişimle çözüldü. Böyle bir konunun varlığı biraz daha üst perdeden dillendirilmeye başlanınca çözülüyor. Eşimle, bankadaki üst düzey yöneticilerle bazı görüşmeler yapıldı. Ondan sonra konu çözümlendi."

Çamlıbel'in Sizce eşiniz ve oğlunuzun ABD’ye gelişinin 9 ay engellenmesi bir anlamda bir gözdağı mıydı? 'Aman ha konuşma, konuşursan aileni göremezsin' mesajı mıydı?" sorusuna karşılık Atilla, "Vermeye çalıştığını düşünen olmuş olabilir. Ama bize doğrudan bu şekilde ifade eden kimse olmadı" dedi.

Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı olan ve 'Reza Zerrab dosyası' kapsamında ABD’de...

Habere geri dön: Berat Albayrak'ın adamı mı? Hakan Atilla konuştu...

Öne Çıkan Haberler