Ali Babacan: Biliyoruz, depremde ölenler resmi sayının iki katı!

Ali Babacan: Biliyoruz, depremde ölenler resmi sayının iki katı!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Halk TV'de yayınlanan "Lider Masası" programına katıldı ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölü sayısına dikkat çekerek, resmi rakamların gerçeği yansıtmadığını ve hayatını kaybeden vatandaşların sayısının en az iki katı olduğunu söyledi. Bu konuda daha şeffaf bir yönetim ve açık bilgi paylaşımı yapılması gerektiğini vurgulayan Babacan, deprem gibi doğal afetlerde halkın doğru ve zamanında bilgilendirilmesinin önemine değindi.

Babacan, "Deprem bölgesinde bu kanaat çok yaygın. Gittiğimiz yerlerde, o ilin ya da ilçenin mezar sayılarına bakılıyor. Muhtarlardan bilgiler alınıyor; kaç kişi defnedildiğine dair. Bir de açıklanan sayılara bakıyorsunuz arada uçurum var. Sayıların yaklaşık olarak açıklananın iki olabileceğine dair yaygın bir kanaat var" ifadelerini kullandı.

"1 YILDA YAPILACAK KONUTLAR 6 AYDA DA YAPILIR"

Babacan, depremzedelere verilen konut sözüne de dikkat çekerek, "Şu an davet usulüyle müteahhitlere verilen 1 yılda 250 bin konut sözünü, biz 6 ayda 500 bin konut olarak yapabileceğimizi söylüyoruz. Maliyetler gerçeği yansıtmıyor. Belirtilen maliyetlerin yarısı tutarında konut yapılabilir. Ve ücretsiz olarak depremzedelere temin edilir. Bunlar biz iktidara gelince hızlıca yapacağımız şeyler" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların, açıklanan resmi sayılardan iki kat fazla olduğunu söyledi. Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden...

Habere geri dön: Ali Babacan: Biliyoruz, depremde ölenler resmi sayının iki katı!

Öne Çıkan Haberler