850’li numaralar engellense bile durmuyorlar

850’li numaralar engellense bile durmuyorlar

Gazeteci yazar Fatih Altaylı 0850’li numaralara bugünkü köşesinde dikkat çekti. 0850 ile başlayan numaralar, vatandaşı günün her saatinde izinsiz bir şekilde arayıp çileden çıkarıyor. Tacizin numarası olarak hafızalara kazınan 0850’li numaralar, aynı zamanda ‘pazarlama’ adı altında büyük bir dolandırıcılık ağı olarak da önümüze duruyor.

FATİH ALTAYLI 0850’Lİ TACİZLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

0850’li numaralara karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) konuyla ilgili yetersiz kalması ise bir başka tartışma konusu… Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 0850’li numaralar için “BTK şu telefonları durdursun” çağrısında bulundu.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ARIYORLAR

0850’li numaralar telefonlardan engellenmesine rağmen her seferinde farklı bir numaradan aranan hat sahipleri engellemelere de artık yetişemiyor. Fatih Altaylı konuyla ilgili köşe yazısında, “Telefonumda 200’e yakın engellenmiş numara var. Bunların tamamı “pazarlama” aramaları. Gece, gündüz, sabah akşam demeden telefonum çalıyor. Kimi 850 ya da 860 ile başlayan kimi 216, 212 alan kodları ile arayan “tanımadık” numaralar. Sabahın köründe başlıyorlar, gecenin bir vaktine kadar arıyorlar. Hepsi pazarlama şirketi. Genelde açmıyorum. Ama acaba kendi bankam mı ya da eve çağırdığım bir servis mi falan diye bazen açıyor insan. Karşında önce bir sesli mesaj. Bir şey pazarlıyor. Genelde internet aboneliği. Ya da yayın platformu. Veya bir GSM operatörü.” dedi.

BTK 0850’Lİ REZALETİ DURDURSUN YOKSA...

Fatih Altaylı yazısının devamında şunları kaydetti:

“İşim yok ise ilgili kişinin bağlanmışına izin veriyorum. Kibarca “Kardeşim senin hatan yok biliyorum ama şirketine söyle beni cep telefonumdan rahatsız etmeye hakları yok” diyorum. Karşımdaki kadın ya da erkek hiç fark etmiyor. Beni dinlemiyor bile. Başlıyor aboneliğin avantajlarını anlatmaya. İşin saçmalığı ben zaten bunların bazılarına aboneyim. Mesele en çok arayan Digitürk. Yahu kurulduğu günden beri aboneyim. Ne ha bire arayıp duruyorsunuz diyorum. Anlatamıyorum. Bu numaraları engelliyorum haliyle. Ertesi gün başka bir numaradan aynı şirket yine arıyor. Delirmemek işten değil. 800’lü numarayı açmasam bu kez normal hattan arıyorlar. Israrla arayınca insan mecburen açıyor, belki bir tanıdığın başına bir şey geldi, bir ihtiyaç falan var diye. Hop karşında “İyi günler. Size en avantajlı internet paketini sunuyoruz” diyen şuh bir ses. Hay sana da internetine de paketine de… Bu sadece benim sorunum olsa sorun değil. Çevremdeki herkesin durumu aynı. Sürekli bir taciz BTK’dan rica ediyorum. Bu rezaleti durdursunlar. Yoksa ağzımı çok fena bozacağım. Önceden söyleyeyim.”
Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...0850’li numaraların tacizi gün geçtikte artıyor. Gece gündüz demeden vatandaşı taciz...

Habere geri dön: 850’li numaralar engellense bile durmuyorlar

Öne Çıkan Haberler