Ali Babacan'dan itiraf: Keşke 2017'de...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2017 referandumundan önce konuşmadığı için pişman olduğunu söyledi.
Ali Babacan'dan itiraf: Keşke 2017'de...
Haber Girişi: 28.11.2022 14:36
Abone Ol 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ‘helalleşme' konusunda, zihnine takılı kalan konunun 2017 referandumu olduğunu belirtti.

Babacan, “O referanduma giderken, 2015'te ‘Ben artık konuşmayacağım çünkü siyaseti bırakıyorum' diye karar almıştım. Referandumu soranlara bunun yanlış olduğunu söyledim. Fakat kamuoyunun önüne çıkıp açıklama yapmadım. ‘Bu iş yanlış. Başkanlık Sistemi dedikleri bu ucube sistem yanlış' demedim. Çıkıp konuşsam iyi olurmuş” ifadesini kullandı.

Babacan, “Mart 2023'te bir baskın seçim olma ihtimali var. Teşkilatlarımız buna şimdiden hazır” dedi.

Sözcü gazetesini ziyaret eden Babacan burada, “Sayın Erdoğan'ın ‘Zamanı geldiğinde ben de bırakacağım' sözlerini içtenlikle söylediğine inandınız mı? Önümüzdeki seçimde sandıkta yenilse bile bırakmayacağına ilişkin endişeler var. Kenara çekilmemek için akla gelmeyecek yöntemler deneyebilir mi?” sorumuza şu yanıtı verdi: “AKP'de ‘3 dönem' kuralının işlediği sırada belki bir süre bunu samimi olarak düşünmüş olabilir. Fakat 2014 yılında Cumhurbaşkanlığına seçildi ama partinin genel başkanlığını bırakmadı. ‘3 dönem' kuralı tamamen yerlebir edildi.” açıklamasında bulundu.

Babacan, 2017 referandumundan 2 yıl sonra 8 Temmuz 2019'da AKP'den istifa etmişti. 

Yorumlar
Yorum Yap
Kimseyle mail adresiniz paylaılmayacaktır.
This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy andTerms of Service apply.

Öne Çıkan Haberler