Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti!

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 82 kuruş düştü. Fiyat değişikliğinin ardından motorinin fiyatı İstanbul'da 23 lira 8 kuruşa, Ankara'da 23 lira 23 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 29 kuruşa geriledi.
Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti!
Haber Girişi: 28.11.2022 23:35
Abone Ol 

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 3 kez değişen fiyatlar, bu gece bir kez daha değişti.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

23 Kasım tarihinde benzine 1 lira 16 kuruş indirim, 24 Kasım'da benzine 55 kuruş zam, motorine 95 kuruş indirim gelmişti. 25 Kasım tarihinde ise benzine 45 kuruş indirim gelmişti. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin fiyatı 82 kuruş düştü.

MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından motorinin litresi İstanbul'da 23 lira 8 kuruşa, Ankara'da 23 lira 23 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 29 kuruşa geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Yorumlar
Yorum Yap
Kimseyle mail adresiniz paylaılmayacaktır.
This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy andTerms of Service apply.

Öne Çıkan Haberler