Rusya müttefikini korudu:Terör örgütü PKK/YPG'yı operasyon için uyardı

Rusya Türkiye'nin olası bir sınır ötesi kara harekatında terör örgütü PKK/YPG'nin kayıp vermemesi için uyarıda bulundu
Rusya müttefikini korudu:Terör örgütü PKK/YPG'yı operasyon için uyardı
Haber Girişi: 26.11.2022 16:23
Abone Ol 

Terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günler de yaptığı açıklamasında Suriye ve Irak'a hava harekatı ile yetinilmeyip kara harekatı da düzenleneceği sinyalini vermişti.

RUSYA MÜTTEFİKİNİN KAYIP VERMESİNİ İSTEMEDİ

Bu gelişmenin ardından yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus yetkililer, Kamışlı'da Esad rejimi ve terör örgütü YPG/PKK ile görüşme yaptı.Görüşmede YPG'den Türkiye sınırındaki tüm askeri varlığını M4 yoluna çekmesini (ve tüm bölgeyi rejime bırakmasını) istedi. Aksi takdirde Rusya, YPG'yi Türkiye'nin askeri operasyonunun kaçınılmaz olduğu konusunda uyardı. Terör örgütü YPG'nin ise bunu reddettiği bilgisi alındı. Söz konusu yerde bulunan teröristleri destekleyen ve bölgedeki güçlü konumunu elinde tutmak isteyen ABD ve Rusya geçtiğimiz günler de de yaptığı açıklamalar ile Türkiye'nin olası bir sınır ötesi kara operasyonuna karşı olduklarını ifade etmişlerdi.

ABD VE RUSYA OPERASYONLARA KARŞI ÇIKMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’nin olası kara harekâtına dair açıklama yapıldı. Sözcü Ned Price imzalı bilgi notunda, “Sivil hayatı korumak ve IŞİD’i yenme ortak hedefini desteklemek için Suriye’de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak’ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir koordinasyonsuz askeri harekâta karşı çıkmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından ise Rusya Suriye Büyükelçisi Alexander Lavrentyev de “Türkiye, Suriye’de aşırı askeri güç kullanmaktan çekinmeli ve Kürt sorunu için barışçıl bir çözüm aramalı” dedi. Lavrentyev, Moskova’nın çatışmaya bir çözüm bulmak için ortaklarıyla birlikte çalışacağını da belirtmişti.

Yorumlar
Yorum Yap
Kimseyle mail adresiniz paylaılmayacaktır.
This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy andTerms of Service apply.

Öne Çıkan Haberler