Rusya ile ilgili skandal iddia: Türkiye'nin harekatına engel olmak için terör örgütü elebaşıyla görüştüler

Lübnan merkezli bir gazete, Türkiye'nin hazırlık yaptığı kara harekatı öncesi Rusya'nın terör örgütü PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi ile görüştüğünü öne sürdü. Haberde, Rus kuvvetleri komutanı General Aleksander Çayko'nun terör örgütünden, Türkiye'nin harekatına engel olmak için bölgeyi rejime bırakmalarını istediği, terör örgütü PKK/YPG'nin ise bu talebi reddettiği iddia edildi.
Rusya ile ilgili skandal iddia: Türkiye'nin harekatına engel olmak için terör örgütü elebaşıyla görüştüler
Haber Girişi: 29.11.2022 12:00
Abone Ol 

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde çöreklenen terör örgütlerine yönelik kara harekatıyla ilgili hazırlıklarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kabine toplantısının ardından yaptığı "Teröristlerin artık kullanım süresi dolmuştur" açıklamasıyla operasyonun ansızın gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.

RUSLAR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Lübnan merkezli Al Mayadeen'in haberine göre Rus kuvvetleri komutanı General Aleksander Çayko, hafta sonu Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PK/YPG'nin sözde lideri Mazlum Abdi ile görüştü.

"BÖLGEYİ HAREKAT ÖNCESİ REJİME DEVREDİN" ÖNERİSİ

Al Mayadeen'ın haberinde, "Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre Rus taraf,Türkiye'nin kara harekâtı başlatmasının önüne geçilmesi için bölgedeki Kürtlere Moskova'nın önerisini iletti. Bu öneriye göre Kürtlerin zaman geçirmeden Türkiye'nin kara harekâtı başlatacağını söylediği bölgeyi Suriye ordu birlikleri kontrolüne devretmesi gerekiyor" dendi. İddialara göre terör örgütü elebaşısı Rus kuvvetlerinin bu önerisini reddetti.

BAKAN AKAR: NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Öte yandan terörü sona erdirmek, sınır güvenliğinin sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Pençe Kılıç Harekatı'nda hava ve kara ateş destek vasıtalarıyla yapılan cezalandırma atışları ile devam ediyor. Harekatta şu ana kadar 326 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Yorum Yap
Kimseyle mail adresiniz paylaılmayacaktır.
This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy andTerms of Service apply.

Öne Çıkan Haberler