Anayasa'da Bahçeli modeli: Erdoğan kabul etmez

Anayasa'da Bahçeli modeli: Erdoğan kabul etmez

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü konuşmasında, 1 buçuk yıl önce duyurduğu “100 Maddelik anayasa taslak metni”ni hatırlattı. Karar gazetesi yazarı Taha Akyol'dan Bahçeli'nin bu hamlesine ilişkin dikkat çeken yorum geldi. Akyol, "Erdoğan’ın, böyle yetkilerinin sınırlandırılmasını kabul etmeyeceğini çünkü “sistemin işlerliğinden çok kendi iktidarını öncelediğini” yazmıştım" dedi.
Akyol'un yazısında dikkat çeken bölüm şu şekilde:
"MHP lideri Bahçeli’nin dünkü konuşmasında, her zamanki öfkeli üslubu bir tarafa, asıl konu anayasa ve sistem meselesiydi… “CB Hükümet Sistemi, Türkiye'nin arayıp bulduğu şifadır” diyordu.
Bahçeli bir buçuk sene önce açıkladığı “100 Maddelik anayasa taslak metni”ni hatırlatıyordu. Bu metni “değerli anayasa hukuku bilim insanlarının” hazırladığını söylüyordu…
BAHÇELİ MODELİ
Bahçelinin bir buçuk sene önce Mayıs 2021’de açıkladığı metin gerçekten yüksek akademik kaliteye sahipti. Bahçeli’nin metninde Cumhurbaşkanını “tek seçilmiş” olmaktan çıkarılıyor, kurumlar güçlendiriliyordu.
ERDOĞAN KABUL ETMEZ
Bu sebeple “Bahçeli Erdoğan’ı başbakan yapmak istiyor” diye yazmıştım. (Karar, 7 Mayıs 2021)
Erdoğan’ın, böyle yetkilerinin sınırlandırılmasını kabul etmeyeceğini çünkü “sistemin işlerliğinden çok kendi iktidarını öncelediğini” yazmıştım. (Karar, 14 Kasım 2021)
Nitekim Erdoğan’dan bir buçuk yıldır bir ses çıkmadı. Fakat bu yüzden Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun çıkmaz. Çünkü her iki parti de öbürünü dışlayamaz."
Ayrıntılar haberin devamındadır… HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN GÖRSELE DO/KUNUNUZ...

Habere geri dön: Anayasa'da Bahçeli modeli: Erdoğan kabul etmez

Öne Çıkan Haberler