Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a sert öfke

Dışişleri Bakanlığı'ndan komu ülkeye sert tepki geldi. Yunanistan'ın 8 darbeci asker hakkında sığınma hakkı vermesi sonrasında Dışişleri Bakanlığı'ndan sert bir açıklama geldi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden 1'ine siyasi sığınma hakkı verilmesi Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Dışişleri Bakanlığı geç saatlerde yaptığı açıklama ile Yunanistan'ın kararına sert tepki gösterirken amaçlarının ne olduğu anlaşılamadı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde rol oynayan 8 darbeci asker hakkında verilen karar tamamen skandaldır. Yunanistan, bu kararı ile darbecileri koruyan ve onlara kucak açan bir ülke konumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de demokratik düzeni hedef alan, güvenlik güçlerimizden ve sivillerden yüzlerce vatandaşımızı şehit eden suçluların ülkemizde adalet önünde hesap vermesini engelleyen Yunanistan böylelikle gözümüzden düşmüştür. Yunanistan'la ikili ilişkilerimiz ve bölgesel konulardaki ortak çalışmalarımız üzerinde bu kararın büyük bir etkisi olacaktır." ifadeleri dile getirildi.